Evde Ne Kaldıysa Krakeri

  • Görüntüleme
    479

Hazırlanışı :

Chia tohumunu, üzerine 75 gr su koyup jel kıvamına gelmesi için 1 saat bekletin. Kapya ve çarliston biberlerin iç çekirdeklerini çıkartıp 8’er parçaya bölüm. Kabakları yıkadıktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye ayırın, bu iki parçayıda tekrar ortadan ikiye kesip çekirdekli

kısımları çıkartarak 2 cm büyüklüğünde doğrayın. Kuru domatesleri ince şeritler halinde kesin.Kekikleri saplarından ayırın. Dereotunu yıkayıp kurulayın ve gelişigüzel doğrayın. Sarımsağın kabuğunu soyun.

Tüm malzemeyi blender’ınıza koyup karışım püre kıvamına gelene dek çalıştırın. Püre kıvamını alan karışımınızı iki tepsiye kenarlardan pay bırakarak 3-4 mm kalınlığında yayın.

Kurutma süresi ve derecesi:
65 derecede 2 saat ve 58 derecede 14 saat.

*Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde krakerinizi bıçağın ters tarafıyla 4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın. Kurutma aşamasının son 6 saati kaldığında krakerlerin tersini çevirin.

Raw food kriterlerine uygun kurutmak için:
Kurutucunuzu 65 derecede 2 saat ve 48 derecede 18 saat olarak ayarlayın. Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde krakerinizi bıçağın ters tarafıyla 4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın ve krakerlerin offset spatula ile tersini çevirerek kurutmaya devam edin.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X